Sunday, June 17, 2012

buat AYAHANDA

Assalamualaikum w.b.t & hey hey dunia.
FB sana, FB sini, twitter sana, twitter sini, blogging sana, blogging sini. semua dengan ucapan dan hadiah masing-masing untuk insan tercinta.
ya.
esok katanya FATHER'S DAY.

ya ya.ada yg beranggapan sambutan itu salah.ada yang beranggapan, semua bergantung kepada niat.
kalau tanya diri ini, simple. aku pegang 3 kata kunci. CARA, NIAT & SIAPA. 
CARA - mcm mana kita memperingati hari itu
NIAT - Faktor kita sambut
SIAPA - dari siapa untuk siapa kita lakukan?

semuanya berbalik kepada akidah dan kepercayaan kita. jangan terikut dan jangan hanya mengikut.jgn terlalu taksub menentang semuanya, dan jgn terlalu menentang apa yang betul.
HARI AYAH.
apa pun panggilan yang aku, kamu, dia, kita, mereka guna
AYAH, DADDY, ABAH, BAPAK, BABA, AYAHANDA, PAPA dan macam-macam lagi..
mereka semua INSAN yg sama untuk kita

BELIAU
 insan yang bertakhta di hati kita kan?
untuk DADDY aku, ENCIK JULMOHAMMAD BIN SAURAGAL...
dengan rasa rendah dirinya, ipik sgt2 berterima kasih untuk semua. SEMUA, terlalu banyak. 
sangat bersyukur pada Allah S.W.T sebab dikurniakan seorang Ayah yg cukup sempurna hendakNya. 
terima kasih Allah.

si DADDY,
dalam ramai-ramai adik-beradik aku, aku yang akan di back-up bila bergaduh.
aku yang boros.
aku yang paling xserius.
aku yang kuat main.
aku yang kuat gelak.
aku yang selalu mahu banyak benda.

tapi,
walaupun aku begitu,
si DADDY tetap sayang semua. si DADDY tetap sediakan apa yang patut.
dulu, mungkin aku tidak pernah tahu susah senang si DADDY cari duit utk sara wifey tcinta,  dan 7 org cahaya mata kurniaan Allah
dulu, aku mungkin selalu cakap si DADDY jahat sebab xbelikan aku itu ini
dulu, mungkin aku pernah terdetik si DADDY xadil sebab marah aku xtentu pasal

ya.itu dulu.sebelum proses tumbesaran DUMEX.
hari ini, Allah bagi peluang.untuk kita sedar.untuk kita hargai si DADDY yang dimaksudkan.
aku xmintak banyak dari Allah. yang aku mintak, aku titipkan dalam setiap doa si setiap sujudku,

AMPUNI DOSA ORANG TUA KU YA ALLAH,
PELIHARA MEREKA DARI SEGALA KEJAHATAN,
SEMOGA MEREKA DIKURNIAKAN KESIHATAN YANG BAIK,
DAN
SEMOGA MEREKA DITEMPATKAN DI SYURGAMU SATU HARI NANTI.

doa sekecil ini, aku yakin Allah dengar. aku yakin Allah syg hambaNya.
cuma ini pintaku. andai satu hari nanti, satu hari..yang aku sendiri tidak pasti bila
Allah S.W.T tidak beri peluang untuk aku bahagiakan ibu bapaku..
aku harap doa yang aku titip selama ini,
mampu membuatkan mereka tersenyum menanti aku di syurgaMu, InsyaAllah

aku mungkin jauh untuk salam dan peluk cium si DADDY. 
aku mungkin jauh untuk cakap "SELAMAT HARI AYAH" untuk si DADDY
aku mungkin jauh dari si DADDY
tapi
aku sentiasa ingat untuk jadi yang terbaik untuk si DADDY. 
jadi solehah untuk si DADDY
dan belajar sungguh2 untuk si DADDY

insyaAllah, semoga hatiku terus kuat di sini. semoga aku diberi peluang untuk membahagiakan orang tuaku di dunia. Akhirat ku berserah padaMu ya Allah. 

SELAMAT HARI AYAH, DADDY !


i love you, i really do! 

ikhlas, dari Ipik

AWAK YG CUTE, SILA LAH LIKE =)

4 Orang Cute Makan Karipap:

NoorVictory said...

Selamat Hari Bapa Encik Julmohamad! Hee~ you must be proud of yourself to have such a lovely daughter! ;)

saveqmm said...

kirim salam dengan daddy ya...keh3....happy fathers day bilang...

Miss SheiLa said...

@NoorVictory and as a friend, thanks so much .loveeee =))

Miss SheiLa said...

@saveqmm sabekkk.. bilang si daddy waalaikumsalam. heeee =))) tengkiuu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...