Friday, December 24, 2010

why people change?



people do change right?
though we have known them for a long time..they still can change..
i am not referring this to specific perosn..it's just that i've seen this scenario throughout my life...
it would be fine if they change for a better life..
how about people change that leads to others miserable life?
it may happens in a family...
in a special relationship..
among friends...
siblings...
why do people change?
there is only one answer to this simple question
it is because their HEART told them to do so...
it is true that heart will never lie..
however....
think thoroughly before u make a decision..
think the consequences that will happen later on...
think about the people that will get hurt because of your action...
the key to this is simple..
love yourself..
love your family..
love your friends...
love all people surrounds you...
Human nature cannot be predicted....
We all think that we know somebody...means that we believe that we know how a friend or family member would react to a situation...
We think that we know this at least about people we are very close to...Do we really? If that were true, relationship would not get parted. But why does we confronted with people that do changes?
Why does this happen?

I am not sure whether people change at all.
But surely the way they behave or act is so unexpected that we feel they have changed...
In a relationship a couple may have been having the best time together.
Both partners think that they are made for each other.
but then..people changes...
and everything turned upside down..
in a family..
a son or daughter may think they've known the best for them...
but indeed little did they know what parents think will always be the best...
parents know the best...

For example, you have a sense of what is right and what is wrong.
even me also have my sense of right and wrong.
If I believe very strong in my sense, I will never accept what people ask me to do...
so who should be blame for people changes?

ask yourself my dear readers....


p/s: LOVE....
AWAK YG CUTE, SILA LAH LIKE =)

when i have nothing to do ^^

salam & hello everyone..
currently i have nothing to do...
bored already with facebook-ing..myspace-ing...tagged-ing
huk3~~~
bored...bored...bored...
ever wondered what you do when u undergo this situation?
when U HAVE NOTHING TO DO?
so here's what i've found as i keep goggle-ing...heheh~~
basically..this tell us what we can do when we simply have nothing to do..
so shall we try?
hahaha~~





Blink wildly and then close your eyes really tight for an interesting light show
(Amusement Potential: 1-5 minutes)
See a variety of blobs, stars and flashes. Try to make out shapes and see if your subconscious is trying to send you a message (perhaps that funny shape is saying, 'send all your money to pluto?)
...this is sama dengan org gila..hahahah~~

See how long you can hold a note
(Amusement Potential: 4-20 minutes)
Not that much fun, but it sure passes the time. Play with a friend, or try to beat your own personal best. Inhale deeply and then try and make a noise for as long as you can. Earn extra points for making your partner laugh or ending on an amusing note.
..........it's funny!..............

Try to not think about penguins
(Amusement Potential: 1-5 minutes)
This is especially hard, because by trying too much, you remember what you were trying to avoid thinking of. If you try too little, you end up thinking about penguins anyway.
.....what if i think about little penguin?hee........

Use your secret mind power
(Amusement Potential: 5-10 minutes)
Pick a passing by and try to use your mind power to command them do something, like drop their bag or knock into someone. The law of averages dictates that sooner or later one of your mind commands will come true, so you can convince yourself that you really have super human powers and waste even more time trying them out.
...............i'm a psychic babe! hahaha...........

Pretend you're a robot
(Amusement Potential: 1-3 minutes)
Walk down the street with mechanical movements, adding 'zzzzzt' sounds with each motion. Pretending to have a motor broken in, say, your left hand can add at least 30 seconds more entertainment.
....love this one!...........

Scratch yourself
(Amusement Potential: 1-3 minutes)
Go ahead, scratch yourself now. Even if nothing itches, go ahead. Doesn't that feel pretty good?
.....grrrrrrrr....i prefer this..hahaha..............

Rate passers by
(Amusement Potential: 10-15 minutes)
Secretly award passers by marks out of ten as you go along, offering (unsaid) expert criticism over their clothing, hairstyle and footwear choices.
.........what if there's no people?....................

Repeat the same word over and over until it loses its meaning
(Amusement Potential: 1-3 minutes)
Pick a random word out of a magazine and say it aloud to yourself until it becomes a meaningless set of noises.
................ini lucu..............


Pinch yourself

(Amusement Potential: 1-3 minutes)
What is pain? Why is it unpleasant? There's nothing physical about it - it's all in your mind. Plus, after pinching yourself for awhile, boredom will seem nice next to being in pain.
...........................this will just hurt u peeps!.............

Try to swallow your tongue
(Amusement Potential: 1-2 minutes)
There's not much to say about this one. It is possible, but really stupid.
..........................how to swallow it?any idea?haha.........

Pretend to be a car
(Amusement Potential: 5-10 minutes)
Make appropriate revving noises in your head as you walk along and add a racing commentary as you pass strangers in the street. Use blinking eyes as indicators for extra authenticity.
...........ehhh??.................

Make Star Trek door noises
(Amusement Potential: 1-2 minutes)
Stand by an electric door to a bank or something and make that silly "Scccccccchwop" sound heard whenever people popped on to the bridge to hang with Captain Kirk.
...................xda keja tol......................

Look at something for awhile, shut eyes, study after image
(Amusement Potential: 2-5 minutes)
Another great time waster. It takes about 30 seconds of staring to create an after image, and the image is then viewable for about the same length of time. Fun to combine this one with pushing on your eyes.
..................better i watch spongebob rather than do this...hek3..........

Get yourself as nauseated as possible
(Amusement Potential: 5-10 minutes)
Best achieved by looking straight up and spinning around. Try to be so dizzy you can't even stand up. This is also entertaining due to the "makes boredom seem a lot better" effect (see "Hurt Yourself").
.......................eeuuuuwwwwww...............................

Invent a weird twitch
(Amusement Potential: 5-10 minutes)
Adopt a bizarre twitch (e.g. flicking your head irregularly, twitching with eye or busting out sporadic cough noises) and try it out when you go shopping.
.....shopping???...............


Make a low buzzing noise

(Amusement Potential: 15-30 minutes)
Hours of fun in libraries! Keeping a totally straight face and looking nonchalant, make a low pitch humming/buzzing noise and see who reacts.
................i want to do it in my room...heheh................


so peeps?which one u rather choose?
shall we play the scratch thingy?
hahah
ggggrrr~~
lalalala~~~

p/s: I AM INDEED HAVE NOTHING TO DO...^^
AWAK YG CUTE, SILA LAH LIKE =)

Thursday, December 23, 2010

Siapa yang CANTIK?



....cantik kan?.................
Kalau di Bollywood mungkin kata mereka, Aishwarya Rai yang tercantik, atau di Hollywood, Paris Hilton adalah cantik pada pandangan mereka dan mungkin juga di Malaysia, Fasha Sandha yang tercantik.

Siapa agaknya yang dapat memberi definisi dan ciri-ciri tepat tentang apa yang dikatakan sebagai 'cantik'?

Cantik adalah sesuatu yang sangat subjektif. Setiap orang mempunyai definisi kecantikan masing-masing.

Mungkin bagi saya, cantik adalah begitu dan begini, tapi bagi anda, lain pula.

Tiada siapa dapat memberi definisi tepat tentang cantik.

Mata lah yang akan mendefinisi cantik. Namun kini, pada pendapat saya, barat sudah pun mempengaruhi definisi cantik pada dunia dan hampir seluruh dunia memakai definisi cantik barat.

Kadang kala, cantik juga didefinisi mengikut tempat, kaum dan budaya.

Kalau di barat sekarang, the thinner the better, tapi berbeza pula di Mauritania, Africa, the bigger the better.

Orang di barat berperang dengan aneroksia dan bulimia akibat mahu kurus, sebaliknya di Mauritania, wanita mengamalkan 'makan paksa' sejak berumur 5-6 tahun untuk gemuk, agar menjadi cantik dan mudah mendapat jodoh.

Sungguh berbeza kan? Definisi kecantikan yang sungguh berbeza.

Ataupun, ada juga yang sanggup melakukan pelbagai cara yang pada pandangan kita pelik dan tidak masuk akal tetapi pada mereka, itulah cantik!

Satu kaum di Thailand menganggap leher panjang itu cantik, lantas sejak dari umur 5 tahun lagi, mereka sudah dipakaikan gelang logam di leher agar leher mereka akan menjadi semakin panjang dan panjang dan panjang justeru mereka cantik dan mudah mendapat jodoh.

Di Sarawak pula, suku kaum Oran Ulu menganggap telinga panjang itu sangat cantik pada mata mereka, lagi panjang, lagi cantiklah seseorang wanita itu pada pandangan mereka.

Tapi kini, generasi muda sudah tidak lagi mengamalkan amalan ini. (Mungkin sudah terikut-ikut definisi cantik barat..hmmm)

Perlukah jadi cantik?

Di Mexico, kaum wanita menghabiskan separuh dari gaji mereka untuk kecantikan seperti ke salun, malahan ada juga pakej bayar secara ansuran untuk pembedahan plastik.

Atau di Iran, pembedahan hidung sangat popular di sana.

Wanita Iran sanggup berkorban wang ringgit demi mendapatkan hidung yang diidam-idamkan lantaran kata mereka, hidung mereka besar.

Tetapi saya tertanya-tanya juga, bukankah mereka Islam dan Islam melarang pembedahan plastik untuk tujuan kecantikan? Wallahualam.

Bayangkan betapa wanita-wanita ini mahu kelihatan cantik.

Betapa pentingnya menjadi cantik pada seorang wanita itu.

Macam-macam sanggup dikorbankan, wang ringgit, masa, kesakitan yang perlu ditanggung demi cantik, bahkan, hukum agama pun sanggup dilanggar demi cantik.

Tidak kisahlah perbuatan mereka dilarang agama, janji mereka kelihatan cantik. Plastic surgery, Botox, liposuction, gastric bypass sekarang bermain di sekitar hidup wanita demi cantik.

Walaupun mereka sedar akan kesan sampingan perbuatan ini, semua itu ditolak tepi, demi CANTIK.

Innallah jamil, wa yuhibbu jamal: Allah itu cantik dan sukakan kecantikan.

Kata mereka, apabila diri terasa cantik, barulah mereka ada keyakinan diri.

Saya juga bersetuju dengan ini, tetapi bukanlah sampai sanggup berkorban segalanya demi cantik.

Allah suka akan kecantikan, tetapi bukan lah sehingga mengubah ciptaanNya.

Tambahan lagi, mereka yang ekstrem mahu kelihatan cantik ini, bukanlah mahu kelihatan cantik di mata Allah, tapi di mata manusia. Semuanya dilakukan agar kelihatan cantik pada manusia dan agar mendapat tempat di hati manusia.

Dulu sewaktu kecil, saya juga suka kelihatan cantik.

Kalau baju pink, maka seluruh badan perlu pink termasuklah sepit dan pengikat rambut. Tapi kini, saya bukan perempuan yang obses cantik, kerana pada saya, cantik bukan sekadar di wajah, tapi cantik itu dari akhlak dan keimanannya kepada Pencipta.

Cantik akan pudar walau cuba dipertahankan, tapi akhlak itu hiasan yang kekal pada diri seorang wanita.

Wanita yang cantik akhlaknya, maka cantiklah luarannya.

Tiada guna mempunyai wajah seindah bidadari kerana satu hari nanti, kita cuma akan menjadi tengkorak yang menakutkan.

Bukanlah tidak perlu menjadi cantik dan perlu mejadi buruk sedangkan Allah menyukai kecantikan, tetapi, biarlah cantik itu kerana Allah, dan definisi cantik itu juga perlu sesuai dengan Islam.

Janganlah sanggup melanggar larangan agama demi kelihatan cantik.

Perbaikilah akhlak diri sekaligus, anda akan kelihatan cantik pada pandangan Allah dan pandangan manusia.

Bersyukurlah dan berpuas hati lah dengan kurniaan Allah kepada kita, dan gunakan ia sebaik-baiknya hanya keranaNya.

Tiada yang lebih indah pada ibu bapa selain anak-anak yang soleh solehah, tiada yang lebih bahagia pada seorang suami selain seorang isteri yang solehah dan tiada yang lebih bernilai pada Allah selain hambaNya yang soleh solehah.

~taken from iluvIslam~

p/s: sekadar berkongsi ^^
AWAK YG CUTE, SILA LAH LIKE =)

Tuesday, December 21, 2010

Cinta buat dirinya...

Salam everyone..
selamat berhari selasa...



what's your 1st impression after looking at the picture above?

yeaahh..entry ini ditulis utk insan yg kita semua cintai...MAMA..IBU..UMMI..MAK..
di keheningan subuh ne...tetiba teringat pesan pacik umar aritu...

"Mak ne lain skit dr bapa..doa mak ne kabul tau...susah cmna pon nnt da kerja..jn lupa bgi mak kongsi rezeki tuh..rm5 pon jadila..mak ne yg lahirkn kita..yg kandung kita 9 bulan"


ne membuatkn miss sheila cute dpat ilham nk wat entry psal mama~~~yehaaa ^^
bak kata lagu justin biebe versi melayu...
ummmi ummi ummi ohhhh...
ummi ummi ummi ohhh...
ada juga panggil mama...

some called them..MAMA, UMMI, MAK..n ada jgk pnggil IBU..apa2 pun panggilan...dia ialah org yg sgt penting utk setiap yg bgelar ANAK..

Jasa ibu cukup besar dalam hidup kita, semoga kita menghargainya dan membalasnya jika berkesempatan...insyaAllah...

susah sgt kew nk jaga seorang ibu?susah sgt kew nk jaga hati seorang ibu?susah sangat kew nk gembirakan seorg ibu?susah ssangat kew nk bagi ibu bahagia?
kalo bf/gf...jaga smpai xleh luka skit pon...xbgi hati merajok pon...xbgi jatuh air mata walau setitis..cm siput sedut jew...hati mak xnk jaga...bkn susah pon..bkn nk kna naik gunung everest...bkn nk kna renang kt laut merah tuh..hrap2 dijauhkan dr bnda2 cmne..heee~~

dear kawan2 yg disayangi..jom kita doa ramai2...semoga kita selalu dan akan terus mengasihi dn menyayangi insan yg tercinta ini...ibu kita kat dunia ne sorg je..xde tukar ganti..xleh beli spare part kt kedai kn..jadi..kawan2 yg disayangi..hargaila ibu kita selagi diberi peluang...

Ingatlah selagi Ibu masih hidup, kasihi dan sayangilah Ibu. Dan jika Ibu sudah meninggal dunia, ingatlah jasa ibu, doakan kesejahteraan ibu. Siapalah kita tanpa jasa dan pengorbanannya.
Sekiranya kita masih punyai ibu dalam menjalani hidup ini, hargailah ibu, jaga hati ibu dan hadiahkanlah keperibadian yang baik untuk ibu, agar ibu puas dengan apa yang ibu korbankan, agar ibu bangga kerana punyai anak soleh/solehah yang akan mendoakan ibu di akhirat kelak...




ini mama saya & nenek saya...yehaaa~~

p/s: SAYA SAYANG MAMA SAYA ^^
AWAK YG CUTE, SILA LAH LIKE =)

Friday, December 3, 2010

SPEAK NOW~



motif pic di atas...suka suki..hehe...
sbb utama: dia agak cute..seperti....saya!..hak2~~lalalala~~


Put your music library on shuffle. For each question, press the next button to get your answer. You must write that song title as the answer to the question, no matter how silly it sounds! Most of the time they seem to work though, strangely enough. Ok, go! When you're done, tag 20 people in this note, and make sure to tag the person who sent you this. The answer to #20 is the Title of your notes.



1.If someone says, “Is this okay?” you say
watcha say - jason derulo

2. How would u describe yourself
best day of your life - kellie pickler

3. What do you like in a girl?
nobody - wonder girls

4. How do you feel today?
lean on me - glee cast

5. What is your life’s purpose?
bubbly- colbie caillat

6. What's your motto?
airplanes - bob & hayley williams

7. What do your friends think of you?
cukup indah - alif satar >hahahahah<

8. What do you think of your parents?
baby baby - big bang

9. What do you think about very often?
t shirt - shontelle

10. What is 2 + 2?
cold as you - taylor swift

11. What do you think of your best friend(s)?
Ah - After school

12. What do you think of the person you like?
twinkle twinkle little star - children song...>it's in my playlist!<..hehehe

13. What is your life story?
1,2,3,4 - plain white t's

14. What do you want to be when you grow up?
waka waka - shakira

15. What do you think of when you see the person you like?
forever & always - taylor swift

16. What will you dance to at your wedding?
breathe - colbie caillat ft taylor swift

17. What will they play at your funeral?
sorry sorry - superjunior

18. What is your biggest fear?
just dabce - lady gaga ft colby o donis

19. What is your biggest secret?
you and me - bunkface

20. What will you post this as?
speak now - taylor swift

anda baca?? anda telah di tag...hehehe~~


with love, SHEILA
AWAK YG CUTE, SILA LAH LIKE =)

tidak ber"TITLE"

haiyo maaa...cik sheena tag sy lagi..teeehee~~di kala diriku tension mengulangkaji wacana & 3p..aku mereleasekn tension dengan berblogging...hahaha~~

1. Nama Blog dan kenapa pilih nama tu?
It's a StorY! cos...it's a story! hahahah~~everything is our story..so let's
share...heee~~

2.Nama URL blog dan mana dtg idea tuh?
http://sheilajulmohamad.blogspot.com/.....nama saya bah tuh..hehehe~~

3. Method penulisan blog anda.
ekut suka usus saya...hehe...janji rock ma..lalala~~

4.Perasaan anda bila tgk blog orang lawa dan menarik tapi tgk blog sendiri tak lawa pun. *Rendah Diri sikit.
aq rasa blog aq lawa je..nghahahahaah~~>bongkak sikit<..evil laugh!!

5. Bila wujudnya blog anda ini?
bila aku sudah tiada...heeee~~sejak matrix g..araound 2009 la gitu..but lama xupdate..kt upsi baru semangat skit..teeeheeee

6. Sapa orang yang pertama jadi follower anda.
lupa plak beta...sepa ya?faz kot..=)

7. Sila tag 5 orang dan bagitahu mereka.
1. anieq..>sory best fwen<..hahah...
2. faz d sexy bibir..hehe
3. dayah
4. cik lot~
5. qelle

okeyh...enough..yehaaa~~papai semua~~

....ini norsheila julmohamad yang post.....
AWAK YG CUTE, SILA LAH LIKE =)

Thursday, December 2, 2010

tips wacana n 3p...sile2~~

gotchaaaa!! ala2...hitz fm..heee~~anda ditipu..sila baca sampai bawah okeyh..heee..time kasih singgah~~


motif gambar : org cute yg tag sy...hehehe..>bangga c shenn,..aw aw aw~~~

okeyh...i've been tagged by someone...>malasnya jawap<...haha..nway..thanks kakak shenn 3 da tagging...time kaseh igt kt cik cute ne..heee...agak keperasanan di situ...weee~~jadi?mari menjawab..lalalala~~

1. Benda yg paling penting dalam hidup korang.
♥ benda?cemana tuh?heee..benda-bendi la paling penting..heeee~~

2. Benda terakhir korang beli guna duit korang sendiri.
♥ xpena ada duit sndri..dapat bekalan dari org2 tchenta jak..haha

3. Dimana tempat korang ingin melangsungkan perkahwinan dan tema korang nanti.
♥ mcm xpena plak tpikir lagi..kalo wat tema cartoon ok gak kn?nnt dptla aq jumpa spongebob..ben 10..teletubbies..barbie...fuyooooo...

4. Adakah korang sedang bercinta sekarang?
♥ bercinta?cinta?cinta?lalalala~~of course..im in love with Allah..para rasul..my lovely pemly..mama sy..daddy sy..abang2 sy yg nsem..kakak sy yg chantek >sila jgn kembang<..n adik2 sy yg comel..in love ngan smua kawan2 sy..with tesl..with....everyone..most importantly...im in love with biskut gula...eh eh..salah..im in love with ME~~

5.Berapa lama korang akan mencintai kekasih korang?
♥ seumur hidup....>mcm bukan sheila jak jwab ne..haha<

6. Dimana korang selalu jumpa kekasih korang.
♥ di......di...di dlm istana...heeeee

7. Novel/Majalah/Buku terakhir korang beli?
♥ a lot..hehe...sy nk list.bleh?xbleh pon aq maw jgk..haha
3 novels..
1. a book of tomorrow - cecelia ahern
2. to kill a mockingbird - harper lee
3. secret garden
2 plays
1. death of salesman
2. pygmalion

heee....sila pening utk baca benda2 ne..hehehe


8. Apakah nama penuh korang.
♥ Norsheila Julmohamad...sila igt nama org cute ne..sekian..time kaseh

9.Antara mak dan ayah,mana korang lebih mesra?
♥ balance...heee~~ sy syg my mama n dad!..heheh

10. Adakah korang baju korang sendiri.
♥ aaaa...yala tuh..betul la..>pdhal xpham soalan
11. Dimana tempat yang korang betul-betul nak pergi.
♥ mcm byk plak..hehe. ..utk arine...aq nk blek sabah..utk jgka masa pnjg..i would say KOREA...heheh..

12. Pilih salah satu: Peluk atau cium.
♥ bleh ka aq pilih gigit?eh xda plak dlm jwapan..hehe~~i would say...i love kissing cute baby..huwaa...sgt geram okeyh...n i love people hugging me..lalala...btw..girls only ya..heee~~

13. Beritahu 3 benda tentang orang yang tagged korang?
♥ can i skipp this question?hahaha~~okeyh..seriously...1. she is my friend!..hahah~2. she is from sabah..like me...heheh 3. she is...sheena sarmie bt isah..hahahah~sudah~~best kn jwapan ku?lalala~~~

14. 5 Benda yang korang sangat sayang dalam hidup korang?
♥ semua benda sy syg..heheh..kalo paling tuh..
1. my lappy..>eventhough dia berhabuk slalu,hahah
2. my sony ericsson hp..w580i....sudah rosak..sekian..tpi sy syg awak tau..haha~~
my dad bought 4 me as a gift..>bjaya masok matrix..hehe<
3. my wedges....sgt suka okeyh..hehehe
4. gelas besar tuh..>org2 d rumah jak tau.. 5. my novels...

15.5 lagu yang korang suka dan selalu dengar.
♥ haiyo mah..mstikah lima>hahaha
1. just the way u are - bruno mars..im in love with tis!!!
2. endless love - glee cast...very the touching..heee
3. speak now - taylor swift...lagu ini comel!
4. hey stephen - taylor swift...sgt2 best...hehehe
5. aishiteru - zifhilia...best~~>padahal jiwang<..lalala

16. Bilakah tarikh lahir korang and kat mana korang sambut tahun lepas?
♥ 8 dec 1990..sila ingat..xlama lagi..eheh~~taun lepas..sambut d umah..my bro beli kfc smbil melayan AF..menuju puncak!...hahaha~

17. 5 blogger yang korang nak tagged
* my best fwen ANIEQ
* awen chantek!
* mira senget
* wani d choco girl!
* kakak eppa yg gojes~~~

18. Cerita sedikit pasal blogger pertama yang korang tagged.
♥ anieq...nama full dia hariani harris..known as KAWAN BAEK sy..heheh~~sy syg dia..n syg dia..hahah~~ko pon syg aq kn?hak3..mcm sot plak~~heheh~~kwan dr skola rendah..drjah 1-6..byk rahsia budak2 lucu sm dy ne...tpisah jauh dr f 1- f 5...sobs3...jumpa kembali d matrix...dalam mentor mentee yg sama..tgk ada jodoh kn?heee~~
p/s: anieq..maw adiah,,hahaha

adoila..abes da soalan?napa sikit sangat??>SACASTIC<...LALALA..okeyh..papai blogger2 yg cute..

with love..norsheila julmohama
AWAK YG CUTE, SILA LAH LIKE =)

Saturday, November 27, 2010

sedikit sebanyak rongga ronggi ^^

okeyh...basically the title does not have any relation to what am I going to write...hahaha..it's just that i loke tha word rongga ronggi..heee~~seems like evryone posted something about their exam..so...saya pon xmaw kalah bah...hahaha~~lets comment the all 3 papers i've taken..yehaaa~~



1. Second Language Acquisition
- 1st paper for this sem
- agak me"nervous" kan cos tis is my 1st paper
- major paper
- penyakit "1ST DAY NERVOUS" sheila time exam semestinya akan datang
- agak tercungap2 menjawab
- 2 hours for 2 essays..but..i need more time!!huwaaaa =(
- but..Alhamdulillah...i managed to do it on time..>agak2 ok ka tuh?<.
- pray that Mr. Azman gives me good mark..hehehe~~~AMIN!




2. English Phonetics & Phonology
- huwaaaaaaa =(
- jom nanges
- nanges lagi
- dan cry lagi...
- paper kedua
- sangat susah ok!
- did my best..studied well..but still...i'm not confident for this paper
- somemore...carrymark also....=(
- watever it is...hope Dr. Che Ton yg comel can consider...hehehe
- Pray for d best ...Amin!



3. Literary Criticism
- mari menggoreng!
- only that two word can describe this paper..hahahha!
- a lot of things i've written
- still...everything's "GORENGGGGG"
- lalalala
- sy suke mengkritik karya orang! >dgn sarcasticnya<
- Mr.Sidik.....hope i did my best for ur paper...
- once again..pray for d best..Amin!

actually...i hope....hope...and hope....i will get an A for all those three papers...but...but..it seems impossible rite..especially phonetics..huwaaa....let's cry together...huwaaaa....still....i am praying that me and my friends get the best result ever..Amin~~

sudah la...sy maw mandi...hehehe..papai

p/s: ya Allah ya Tuhanku....Kau berikanlah aku dan rakan2ku keputusan yg cemerlang untuk exam kami...AMIN ^^
AWAK YG CUTE, SILA LAH LIKE =)

Tuesday, November 16, 2010

peminat contact lens..mari2





.....................ne lagi power root...kaler biru..yehaaaaa..............................

gambar2 d atas bukanla diri saya...hak3....sila tgk mata mereka2 itu...sgt cute n sgt comel..cantek kn????kaler2 gitew..heeee

Salam....
best kn dpt pkai contact lens kaler2...
bleh tukar2 kaler mata..
hahaha~~~
but...do u know...
hukum memakai kanta sentuh yg berwrna..
especially for women??
so..jom scroll ke bwah..
dan cari jwapan utk persoalan ne...
yehaaaaa~~~


Soal:
Apakah hukum memakai kanta sentuh yang berwarna terutamanya bagi wanita?

Jawab:
Di sini kami suka untuk memetik fatwa dari Syeikh 'Atiyyah Saqr, bekas ketua Lajnah Fatwa al-Azhar:

"Saya fikir apabila seorang lelaki menggunakan kanta sentuh, mereka akan menggunakannya untuk tujuan perubatan. Maka tiada sebarang masalah mengenai hukum dalam perkara ini kerana kanta sentuh juga berfungsi seperti kaca mata. Apa jua hukum yang jatuh pada kaum lelaki (mengenai hukum kanta sentuh) maka hukumnya begitu juga pada kaum wanita.

Walau bagaimanapun, apabila seorang wanita itu menggunakan kanta sentuh untuk tujuan memperlihatkan kecantikan dan menarik perhatian lelaki, maka ia adalah dilarang.

Ia merupakan tabiat sesetengah remaja perempuan pada hari ini yang memakai kanta sentuh yang berwarna-warni dan memilih warna hijau untuk menarik perhatian dan penampilan diri. Jadi, hukum di sini berdasarkan niat dan tujuan seseorang. Jika tujuan seseorang wanita itu adalah untuk menarik perhatian dan berunsur penipuan. Dalam hal yang demikian, memakai kanta sentuh berwarna adalah dilarang."

Syeikh Ahmad Kutty, Imam dan Pengarah Agama di Pusat Islam Toronto, berkata:
"Syariah meliputi maslahah manusia melalui 3 bahagian, dharuriyat (tidak dapat hidup tanpanya), hajiyyat (keperluan) dan tahsiniyat (untuk memperelokkan). Hukum-hakam syariah bertujuan untuk merealisasikan kehidupan manusia berdasarkan masalih ini.

Mengenai hal memakai kanta sentuh berwarna bagi wanita, saya suka untuk mengajukan soalan ini: Adakah ia termasuk salah satu daripada 3 bahagian masalih itu tadi? Saya tidak dapat katakan ia dharuriyat, hajiyyat atau tahsiniyat. Maka saya tertanya-tanya mengapakah mereka perlu melakukan sedemikian rupa?

Kosmetik moden zaman ini banyak bertujuan untuk mengubah ciptaan Allah pada manusia. Allah telah mengurniakan kecantikan kepada wanita dan dia dapat berhias dan mempercantikkan diri di hadapan suami tanpa perlu melampaui batas atau melakukan sesuatu yang dianggap jelik di sisi syariah.

Saya tidak kata memakai kanta sentuh berwarna ini adalah haram kerana ia tidak melibatkan sesuatu yang mengakibatkan warna mata itu berubah selama-lamanya. Tetapi saya dapat klasifikasikan ia sebagai berlebih-lebihan dalam memperindahkan diri yang mana ia tidak dianjurkan dalam Islam. Islam adalah satu agama yang menganjurkan kesederhanaan tidak menggalakkan perkara sedemikian rupa.

Syeikh Saleh Munajjid, seorang pensyarah dari Saudi, pula berkata:

"Terdapat 2 jenis kanta sentuh:

1) Kanta sentuh ophthalmic : Digunakan untuk memulihkan penglihatan. Tidak mengapa menggunakan kanta sentuh ini dengan mendapat nasihat dari pakar.

2) Kanta sentuh berwarna : Ia dihukumkan sebagai bertabarruj (berhias). Jika dia memakainya untuk suami, maka tidak mengapa. Jika dia memakai untuk orang lain melihatnya, maka tidak boleh berlaku sebarang fitnah atau menarik perhatian orang. Ia juga tidak boleh membahayakan si pemakai dan tiada unsur-unsur penipuan. Contohnya, seorang perempuan memakai kanta sentuh untuk berjumpa dengan bakal suaminya.



so..mnurut pemahaman sy...adalah HARAM...memakai contact lens sekadar untuk nampak cantik...so...igt2 sndri la ye whai rakan2 sekalian...yehaaaa~~~no offense!

Hukum Memakai Kanta Sentuh yang Berwarna

taken from: iluvislam.com


p/s: sheila cute ne pkai lens jgk..tpi yg clear jew...nk gak try pkai kaler nnt...oppss...but not for "SUKA-SUKA" ....mata mmg rabun..weeeee ^^
AWAK YG CUTE, SILA LAH LIKE =)

~Special For Mr.M~

Dear Mr. M,
thanks for everything...
thanks for your guidance and advice...
thanks for your support...
thanks for loving me....
thanks for making my life complete...
thanks for your love....
u will always be my one and only..
though u can't sing well...
though u are not as cute as justin bieber....




though u are not the cool boy...
that'll always prefer by the girls...



though u are not sweet as those cute boy..
who will always do their best for you...


though u are not the 'ideal type menantu" by any mother-in law..
though u are not the "soleh" one...


though u are not the one that every girl ever dream off...



though u are not the perfect guy...
without any weakness...




u will always be in my heart...
forever and ever..
Mr.M...
My own Mr.MYSIS...!!!



THANKS FOR MAKING MY LIFE MISERABLE FOR 2 DAYS!!!
TWO DAYS WITHOUT ANY SLEEP!
JUST FOR YOU!
ALHAMDULILLAH...
I managed to register all my subects for next sem...
hehehehe~~~

inilah subjek2 saya sem depan...
1. Discourse Analysis
2. Syntax & Morphology
3. A Critical Appreciation of Drama
4. A survey of American & British Literature
5. Perkembangan Pembelajaran
6. Taekwando 2
7. Kelab Kewartawanan
8. Bahasa Mandarin Komunikasi

yehaaaaa~~~20 jam kredit yeah...sekian..time kaseh....

p/s: penat buat entry...lalalala ^^
AWAK YG CUTE, SILA LAH LIKE =)

Monday, November 8, 2010

........I miss You...........



sape2 yg rasa diri anda dirindui....i miss you...lalala~~~

p/s: I miss You ^^
AWAK YG CUTE, SILA LAH LIKE =)

...Riang Ria Study Week.....

yeahh!!
it't time for JALAN-JALAN...
bila tension menguasai diri...inilah yg diriku lakukan...
thanks to Sally..hehe
thanks to bebudak UKM yg comel..Salle, Saleha, Nengcy and Abg Menan a.k.a Dayat..





.............................happy Deepavali everyone.......................................



....................................indak-indak ku...........................................



.........................salle.....sheila...........salina...........nengcy...............



.......................................kami I.N.D.I.E.................................................



.....................................miss Sheila.............................................


p/s: semata-mata untuk McDonald's....ku gagahi semuanya..hahaha~~~



AWAK YG CUTE, SILA LAH LIKE =)

~stuDy WeeK datang LaGi~



.....saya cute & saya rajin.......

it's study week!!
hahaha~~
it's time to study...errrr?? or should i say study + fb-ing..lalala~~
supposedly UPSI's students are having their exams starting from tomorrow...same with other universities...
but then...
me and even my lecturers do not have any idea why we are having break for 3 weeks...
everyone'e already went to back to their hometown...huwaaaaa...
ME???
send my regards jak la to Sabah TERCHENTA...uwaaaaa~~~
okeyh...kolej sgt sunyi...huk3
my roomate and my housemates also went back...
so..i bet you can imagine...that i am alone in this cute house...lalala~~
>berani kan aq?<...hahahah
konon la!
k..let's think what have i did during a week ago....
seriously speaking..i am so eager to study in first place...
>i'm not talking rubbish k<..SERIOUS ^^
i started with my Perkembangan & pembelajaran pelajar (3P)...
woohooo..even me impressed with myself....lalalala~
my 3 days date with 3P...still can't finish the whole book..
>susah la physchology ne weyh!<
then...i move to Wacana Akademik..
According to my rumate..
Wanie : "lecturer ktorg ckap soalan byk from chpter 4,5,6"
okeyh...dpatla jgk hint skit2..
so...jom bukak wacana...
chapter 4 wacana...PENULISAN ILMIAH...
suddenly...benda pe aq baca ne?adedeh~~~xpaham2
so..mari TUTUP BUKU & layan movie...
hahahaha~~
alasan...tension!..tensen la sngat kn..huhuhu~~
then..until now..my study mood sudah hilang bah...hilang p sabah mungkin...waka waka~


...MOOD ...where are you?lalalala...

p/s: saya maw balik SABAH..sekian..lalala~~~
AWAK YG CUTE, SILA LAH LIKE =)

Saturday, October 30, 2010

Papai semester 3...THANK YOU CIKGU!



--sy belum graduate..motif gambar ini adalah suka2..lagi 5 semester okeyh--


waka waka eh eh....>trademark baru<
wot wot....heheheh
salam everyone....yehaaaa!!! today was my last lecture for this semester...it was ENGLISH PHONETICS & PHONOLOGY class....yeahh...i'm finished with all lectures in sem 3..waiting for me ahead....is my final examination..i should sum up my overall lectures throughout this sem...basically, this semester i'm taking 19 credit hours..these are my subjects and will be taking the exam soon...waka waka eh eh...
I'm taking two major papers, two minors and two university papers...

1. Second Language Acquisition - 3 credit hours (MAJOR)
taught by: going to be my father-in-law - Mr. Azman...(suda baca..jan gtau sir)hahah~~~

2. English Phonetics & Phonology - 3credit hours (MAJOR)
taught by: Dr. Che Ton...madam waka waka eh eh...
*my carrymark =((

3. Literary Criticism - 3 credit hours (MINOR)
taught by: Mr.Sidek

4. Selected Novels & Short Stories - 3 credit hours (MINOR)
taught by: Dr. Hashimah Isa...favourite lecturer among teslians..kan3

5. Wacana Akademik Bahasa Melayu - 2 credit hours(U)
taught by : Madam Norzalina Noor

6. 3P - 4 credit hours (U)
taught by ; Dr. Shaheda

7. Taekwando - 1 credit hour (KO)
taught by: Sir Ariffin a.k.a Sir Open Season..heheh ^^


jadi...19 jam kredit suda kan?yehaaa~~wish me the best for this exam...carrymark smua..=((...uwaaa..but still..i deserved it..hahaha~~...i'm going to do my best for finals....insyaAllah...most important thing here...i would like to thank all lecturers for all the guidance and the knowledge taught by them..thank you cikgu!from me and all my friends...thanks for everything...and do forgive me and all my friends for all the wrongdoings and misdeeds throughout our P&P session...THANK YOU CIKGU!



terima kasih cikgu....
lalalala....
TO SIR WITH LOVE....
wot wot...
ini sheila cute yg post...time kaseh....

p/s: going to start revising...hehe...yaka tuh? ^^
AWAK YG CUTE, SILA LAH LIKE =)

Sunday, October 24, 2010

~memboringkan diri~

List 8 random facts about yourself and tag 8 people

1.CUTE!
2.my name is sheila..LOL!
3.sabahan gurl...aramaiti~~~
4.i do i do....loves my family soooo much..heee
5.kambing biri2 cute
6.yeah!! i'm a teslian!
7.geli with all animals...hahaha...weirdo!
8.i love 8..haha

siapa yang nak kena tag
1.aniq
2.shenn
3.faz
4.effa
5.all bloggers!

you
first name: Norsheila
name you wish you had: Norsheila..hehe..
what do people normally your name as: sheila..sheila cute..hahah
birthday: 8th december 1990..dun forget my gift..haha
bitrhplace:Tawau, sabah
time of birth:jam d hospital abis battery..so..d nurse 4got d exact time ^^

appearance

h0w tall are you:153 cm..
wish you were taller:ok suda..cute..hahah
eye colour: black
current hair color:Black
short or long hair:long..hot!..>perasan!<
glasses or contact: both..heheh

this or that
pepsi or coke:both
rap or rock: twinkle twinkle little stars
relationship or one night stand: uuuhhh...
school or work:tanam anggur
love or money: both
movie or music: music is my life!
country or city: dua2 bleh..hhah
sunny or rainy days: mendung suam2 kuku
friends or family: bothh laaa
have you ever lie: love d way u lie..haha..ofcos bebeh
stole something: someone's heart...haha..yaka?
smoked: palis2..ahaha
hurt someone close to you:my apology...

misc

fav.song: endless love
fav.singer: taylor swift!
Do you play any sports: cari gula2 dlm tepung
AWAK YG CUTE, SILA LAH LIKE =)

Taekwando - ing !



yeahhh!!
this morning was my grading for taekwando..
hope i can score..
i've done my best...
but...some steps i did forget...huhu...
hope sir didn't notice it..
hahaha....
yehaaa...
though i hurt my cute legs..
haiyo.....
indeed it was worth it...
i enjoyed all my taekwando practices...

a million thanks to sir Ariffin & Sir Ghani for all the guidance...
especially to sir Ghani...thanks sir for breaking my hand...=((

p/s: do pray 4 me....hope i can upgrade my belt...haiyak!!!!
AWAK YG CUTE, SILA LAH LIKE =)

Saturday, October 23, 2010

from me to you.....

I'm sooooo in love with Cecelia Ahern's novels...yehaaaa. awesome stories! this is one of my favourite novels from her...

If U Could See Me Now....



Basically, this novel is abaout Elizabeth Egan. Everything in Elizabeth Egan’s life has its place, from the espresso cups in her gleaming kitchen to the swatches and paint pots of her interior design business. Order and precision keep life under control—and keep Elizabeth’s heart from the pain and hurt she has suffered in the past. Being a reluctant mother to her six-year-old nephew while trying to keep her business on track is a full-time job for Elizabeth, and one that leaves little room for error—or fun. Until, one day, Ivan unexpectedly comes into their lives. The mysterious Ivan is carefree, spontaneous and always looking for adventure...everything that Elizabeth is not. This novel is about an extraordinary tale of Ivan and Elizabeth. Of how Ivan meets the love of his life before she even sees him, and how he teaches her that life is only worth living when it's blindingly colourful and the occasional mess... Yet just when Elizabeth is starting to trust him, it turns out that Ivan isn't at all who she thought he was....Want to know who is Ivan exactly?? please peeps!!...read this novel...it is indeed wonderful novel that is worth it...wot wot...i assure u my words! ^^

p/s: my favourite novel ever.............^^
AWAK YG CUTE, SILA LAH LIKE =)

Friday, October 22, 2010

sheila hidup lagi....




salam....hik3..it's been a while since i've update my blog..alololo...my apology to this cute blog...i simply forget you...sobs3...it is just i am too busy...>as if kn?<..hahaha...there are a lot of things i want to write...but then when i sit nicely in front ogf this cute lappy..i forget everythin...haiyooo....let me just give brief "SYNOPSIS" of what had happened to me throughout this year....k....I am now in semester 3...taking TESL programme...with those major papers n minor papers....i survived until today with those unstoppable lectures & presentations,assignments...ouhhh...I LOVE ASSIGNMENTS!!..hahahah~~~u know what?? studying in university is the best thing that everyone should have experience....enough of my university life...got 5 semester to go...then..insyaAllah...i'll be MISS SHEILA CUTE...huhuu~~~let's move to personal life...personal?? ..huuuu..sounds interesting...is it?hahaha~~>perasan!<.u think anyone wants to know about ur personal life??hahaha..poor me...keh3..this sem...i went back to Sabah my lovely hometown for raya...yehaaa!!! love my family...a lot of things happened during raya...such a great day ever....this year also...my sister..norliza a.k.a sis lija..a.k.a gajah gendut...has graduated....again...haha...Master in Chemistry...yehaaa~~bravo sis...i bet u'll be missing UKM rite?heheh..somemore,my cute uncle...Apek...engaged to his lovely fiancee...Aunty Maria during d fifth raya...congrats apek cute...huhuhu...done already...let's continue next time...

p/s: this is written because i am too nervous for my taekwando grading tomorrow...pray for me...>.<
AWAK YG CUTE, SILA LAH LIKE =)

Sunday, April 25, 2010

~paper writing skills~

oh my gucci!..wut happened just now?..i hardly could remembered the 2 hours time..why am I suddenly blurred just now?dush3..blank+blur..is it me??or the question just so difficult?haiisyyy...goodbye "A"...no chance to get an "A" already..indeed, i'm hoping a miracle will happen..wee~~insyaAllah~~sama2 doa ye~~huhu~~



p/s: tawakal~~~
AWAK YG CUTE, SILA LAH LIKE =)

~makan ja ko sheila~

whoaaa~~~~assalamualaikum~~weee...tiba2..shaye ingin mkn ikan bakar..hahahah~~~kejadian ini berlaku spt yg ttera..heheh~~
waktu: 12:42 a.m
hari : sunday
date : 25th april 2010
tempat : 1-7-4 (KHAR)..

whoaaa...lama xmkan ikan bakar..maw makan bah~~~~~~


...sedap....




...blek sabah msti makan..hahaha....

p/s: susah weyh paper writing skills td!..tawakal ja...~~
AWAK YG CUTE, SILA LAH LIKE =)

~tagging yeah!~

RULES: Once you've been tagged, you are supposed to copy-paste this note, and answer all the questions. At the end, choose 15 people to be tagged - including the person who tagged you..)

ABC About You Questions:
A - AVAILABLE: hehe~~yezza..hak3
B - BIRTHDAY: 8 dec 1990..huhu~~
C - CRUSHING ON: dia!..biskut gula..hak3
D - DRINK YOU LAST HAD: ribena!..again..huhu
E - EASIEST PERSON TO TALK TO: everyone.,.kah3
F - FAVORITE SONG: taylor swift..boys like girls..lady gaga..suju..snsd..big bang..
G - GUMMY BEARS OR GUMMY WORMS:chewing gum got ka?hik3
H - HOMETOWN: Tawau yg tchenta..weee
I - IN LOVE WITH: KeroKero..♥♥♥
J - JUGGLE: gugugu...pass!
K - KILLED SOMEONE: i'm planning..hahah!!
L - LONGEST CAR RIDE: 10hours..pergghhh~~
M - MILKSHAKE FLAVOR: chocolate+pearl...wee
N - NUMBER OF SIBLINGS: 7..
O - ONE WISH: i wish all my wishes become true..gagagaga~~
P - PERSON YOU CALLED LAST: mama yg tchenta...wee~~!♥♥♥
R - REASON TO SMILE: YOU!..hahah~~
T - TIME YOU WOKE UP: same as u bah~~malu2 lagi kn..haha~~
V - VEGETABLE(S): yg penting dcuci bersih2..nnt ada ulat..hik2
X - X-RAYS YOU'VE HAD: once..for university purpose
Y – YOYOS ARE: sejenis kambing biri2 kot..hik3
Z - ZODIAC SIGN: sagittarius..huhu~~~

Random Questions About You:

Spell your name without vowels: nrshl..??>
What color do you wear most?: black+green..
What are you listening to?: now ka?..fly fm..weee~~
Are you happy with your life right now?: yeap!
What is your favorite class in school?: english..math..bio..physics..chem..haha~~all la!
When do you start back at school/college?: 12th july 2010!..
Are you outgoing?: maybe kot?hhheheh~~~
Favorite pair of shoes?: my beloved wedges!..
Where do you wish you were right now?: Sabah..dlm rumah tchenta..dlm bilikku yg katilnya besar..aircond yg beshh cm d korea..guling2 sma my sis>hahaha

THE CANS:
Can you dance?:a bit..lolx!
Can you tie a cherry stem with your mouth?: dunno..maybe i could try..hahaha
Can you whistle?: i would love to if someone teach me!haha
Write with both hands?: nope
Walk with your toes curled?: nope

THE DO'S:
Do you believe there is life on other planets?: wait till i prove it!ahakx~~
Do you believe in miracles?: sometimes..huhu
Do you believe in magic?: no~~magic school bus got la..wee~~
Love at first sight?: got meh?haha~~
Do you believe in Santa?: nope
Do you know how to swim?: anyone?teach me please??
Do you think you could handle the stuff they eat on those reality shows?: eeuuwwwwwww~~~~

THE HAVES:
Have you ever been on a plane?: many times..kih3
Have you ever asked someone out?: of cos la..p mkan.campus..hak3
Have you ever been asked out by someone?: yeap..my best fwen bah~~hak3
Have you ever been to the ocean?: yesh!..with beloved pemly...weeee~~~
Have you ever painted your nails?: i've tried it.hehe~~just for fun

THE WHATS:
What is the temperature outside?: got to find my thermometer 1st..kiu3
What radio station do you listen to?: fly fm!..♥♥♥
What was the last restaurant you ate at?: Green C at Hulu Selangor..kah3
What was the last thing you bought?: Rojak Singapore..yummy!
Who was the last person you took a picture of?: my BFF!

CRYING SECTION:
Ever really cried your heart out?:matilah bah tuh..heart out suda..hak3
Ever cried yourself to sleep?: yes..
Ever cried on your friend's shoulder?: yeap..hihi
Ever cried over the opposite sex?: ada..sma abgku n adik..huhu~~
Do you cry when you get an injury?: yeshhh...sakit bah~~
Do certain songs make you cry?: yeap..hak3

HAPPY SECTION.
Are you a happy person?: xtaula..crazy kot..haha
Do you wish you were happier?: enough la..nnt p tanjung rambutan lak
Can music make you happy?: some~~

LOVE SECTION.
How many times have you had your heart broken?: xpena2 bah..hak3
Have you ever loved someone so much that you'd die for them?: doi~~buang masa ja~

LOOK AT ME.
What is your current hair color?: black..
Current piercings?: ears
Have any tattoos?: nope
Eye color?: black

IN A BOY/GIRL
Favorite eye color:hazel.brown
Short or long hair: longhaha ~~
Height: taller than me..but not too tall..hihi
Best clothing:as long as he cute!

HAVE YOU EVER.
Been to jail: nope.
Mooned someone: nope
Thrown up in a store: nope
Done something really stupid that you still laugh at today: always..hik3
Gone skinny dipping: nope

THIS OR THAT.
Pepsi or Coke : coke!
McDonald's or Burger King: McD
Chocolate or Vanilla: chocolate
Strawberries or Blueberries: strawberries
Meat or Veggies: meat
TV or Movie: TV
Guitar or Drums?: both la!ahaha
Adidas or Nike: nike
Chinese or Mexican:chinese
Cheerios or Corn Flakes : corn flakes
Cake or Pie: cake
AWAK YG CUTE, SILA LAH LIKE =)

Thursday, April 22, 2010

Boring AGAIN...lalala~~~

hek3.boring boring boring..tgh tgk2 blog org..jmpa sumtin in Effa's Blog..wee~~jom buat..ahah~~

1. 3 NAMES IN YOUR INBOX CELLPHONE ?

Fara
Faezah
Sis Lija


2. YOUR MAIN RINGTONE ?
Through my window by Bunkface..

3. WHAT U DID AT 12 LAST NIGHT ?
studying literature..hehe~~

4 . WHO WAS THE LAST PERSON U WENT OUT WITH ? WHERE ?
with J.. we went to Pizza Hut..celebrating her "ATM CARD" that was stucked in atm machine last week..gugugu

5. THE COLOR OF THE T'SHIRT YOU'RE WEARING ? NOW ?
brown

6. THE LAST THING U DID ?
ate blueberry cake given by Kak Ngah..thanks kak ngah..wee..luv u!

7. 3 OF YOUR EVERYDAY FAVORITE ITEMS ?
my handphone..
my contact lens
Facebook..


8. THE COLOR OF YOUR BEDROOM ?
blue..

9. HOW MUCH MONEY IN YOUR WALLET NOW ?
how much r??ermm...dunno la..adala tuh..hak3..

10 . HOW'S LIFE ?
good!..happy..!xlma nk blek Sabah..woohooo!!

11. YOUR FAVORITE SONG ?

Taylor Swift!!
Boys Like Girls
Bunkface
Tokio Hotel
Lady Gaga
a lot~~~~


12. WHAT WILL U DO NEXT WEEKEND ?
i will be having my Literature and CALL exam..wee~~

13. WHEN WAS THE LAST TIME U SAW UR MOM ?
whoaaaa.....can i skip this queation???FYI..it's almost 4months since i last saw my mama..want to go back now!!!!!..i wish!

14. WHERE IS SHE NOW ?
home at Sabah..with my dad n my super-sot brother n sister...huk3

15. WHEN WAS THE LAST TIME YOU TALKED TO YOUR PARENTS ?
last night..they asked about my kenegaraan exam this morning..huhu

16. WHO IS THE LAST PERSON THAT TEXTED U ?
Faezah..she couldn't come to my room just now..huhu

17.WHERE DID U HAVE UR DINNER LASTNIGHT ?
in my house..hehe

18. THE LAST SURPRISE YOU GOT ?
everyday surprised me in every single thing..haha

19. LAST THING U BORROWED FROM UR FRIENDS ?
buku kenegaraan from Fara's roomate(Ain)..whoaa..i lost my book bah!

21. WHAT DO YOU FEEL NOW ?
rindu dgn pemly~~~maw blek Sabah..

22. WANNA SHARE WITH WHO ?
share wut?jengjengjeng~~~

23. WHO KNOWS UR SECRET ?
wut secret?i don't really have thing we called "secret"..i share everything with my family and BFF~~..

24. THEY KEEP UR SECRET ?
i hope so..hahah~~jk!

25. ARE YOU ANGRY WITH SOMEONE ?
yeap2...dgn "dia"...haha~~mrah2 manjew..giteww

26. WHAT DO YOU ORDER AT MCD ?
Mcd chicken porrigde!!..so addicted to it.haha.

27. THE LAST TIME YOU FELT SO SAD ?
now~!!really want to go back to Sabah~~

28. WHAT IS UR WISH FOR TOMORROW ?
hope i manage to wake up early..haha!

p/s: i've done the best for kenegaraan~~let's pray for it!..Amin..
AWAK YG CUTE, SILA LAH LIKE =)

Saturday, April 17, 2010

~di waktu 3 pagi~

•170cm tall.
•I don’t know what I want at the moment.
•I’m not happy.
•I hate my friends.
•I hate my life.
•I hate my grades.
•I can drive.
•I’m bored of driving.
•I have a white handbag.
•I love dancing.
•I go clubbing every week.
•Shopping is bullshit.
•I have a tattoo of a star.
•I got my navel pierced. ahaks
•I have friends that take drugs.
•90% of my friends smoke.
•I still hang out with my ex, even though our break up was rather nasty.
•I’m studying Fashion.
•I have a business running.
•I hate cartoons.
•I hate someone.
•I have 10 Lollipops handbags.
•I buy CLEO every month.
•My parents don’t know about my blog.
•I have an iPod.
•I don’t have faith in the current “one”.
•My school mates know about my blog.
•I wanted to be a fashion designer.
•I love rock emo bands.
•I hate it when people cancel last minute meet ups.
•I’m a rebel.
•I don’t believe in love.
•High school's filled with drama.
•My parents have faith in me.
•I’ve bought shoes this month.
•I hate sports.
•I heart Italian food.
•I hate meeting new people.
•I hate nail polish.
•The mother bear gives me hugs.
•People should start appreciating me.
•High school was the worst time of my life.
•I have red hair.
•One Utama is my second home.
•I’m a guy.
•I’m scared of my Biology result exam which I’m going to face someday tomorrow.
•I hate vacations.
•We’ll last :)
•I believe in long distance relationships.
•I’m going to get high and smoke weed one day soon.
•I’ve robbed an old lady.
•I’m starting to like applying make-up.
•I was a tomboy.
•At times I think I still am a tomboy.
•I love bitching about people behind their backs
•I still have a best friend.
•I have a cat.
•I hate surprise parties.
•I hate planning parties.
•I’m hot. :P..
•I’m a sinner.
•I’ve got a DS light.
•I have a Wii.
•I cant live without music.
•Video games are a waste of time.
•I miss the father bear.
•I love being in love.
•I know how to cook.
•I have 100% freedom.
•Boys are assholes.
•I hate Math.
•I’m happy with what I have
•I love horror films.
•I slept in my parents’ room for 3 days after watching Scream when I was a kid.
•My old friends keep in touch with me.
•I don’t read newspapers.
•The news is such a waste of time.
•Blogging is a waste of time.
•I hate animals.
•I can’t live without make-up.
•I curse like a pirate.
•I’m happy with my 11 year old car.
•I hate people that are smart.
•I love Orange juice.
•I can’t drink for nuts.
•I believe that everyone in their teens have lost their virginity.
•I’ve got a new phone.
•I’m going to get a new pair of shoes by the end of this month.
•I love swimming.
•I haven’t worked out since March.
•I think I’m fat
•I love my friends and family

AWAK YG CUTE, SILA LAH LIKE =)

Saturday, March 20, 2010

~PA10~

huh?u must wondered what is PA10?hahah~~~it stands for PERKAMPUNGAN ALAM 2010..It is one my college programme, Kolej Harun Aminurrashid(KHAR)..And for sure..I am involved with it as I am one of the college rexco..( Biro kesenian & kebudayaan)..Our bureau had been asked to handle the "YOU GOT TALENT" activity. The aim of this activity is to find most talented students here in KHAR...During the audition, we had met many talented students..for instance, in singing..reciting poetry..dancing and lots more..but there are only 10 candidate will be selected...it was indeed an awesome experience.!..during the competition..there were a lot of people came..hehe..And finally.."Ilhamku" group won..Their performance was reciting poetry entitled "Akal,Hati,Nafsu"..which indeed scared me!hahah~~


...my rexCo with kak Harlina...


....juri sementara..kiukiu..me &khalijah....


..yon&pejal..one of the finalists...


..feel abis abg ne..hik2..


...moris...me...fitri..orang kuat YOU GOT TALENT!..hahah....


...erni a.k.a ramlah ram..enjoy ur performance girl!...
AWAK YG CUTE, SILA LAH LIKE =)

Friday, January 29, 2010

~Hidupku Seorang Perantau~


After kelas kenegaraan semalam, aku..j..& fara g Canselori..nk g withdraw duit..hehehe~~kt sna tjumpa ngan effa punye..hahahah~~then..aku withdraw lebey skit gak..cuz esok kuar duit ptptn..and of coz atm akan dipenuhi oleh cikgu2 bitara ne..n aq tak brpe nk suka bratur2 ne..heheheh~~so..ive decided kuarkn skali byk skit la..hahaha~~(iklan: effa pny tuh rupany nk cek baki je..cuz duit ptptn tk kuar g…penat je die tggu lma)hahahaha..then..ktorg pown tggu la bus nk blek..Alhamdulillah…at last..smpai kt college..

Esoknya..TESLIANS digemparkn dgn berita Amylia a.k.a Amy kehilangan duit rm500…aq dpt tau dr Hajar yg Amy dah kesempitan wang sgt..lagi2 duit ptptn tk msok g..duit ne mak die kirim dr kmpg tau..ish3..cian kt Amy..and tnpa kuduga jgk…purse aq hilang!...ya Allah~~dah la bru withdraw smlam duit..cmna ne?..pnat aq cari..at last..jmpa gak purse aq tuh..Alhamdulillah..1 lagi ujian~~tak tau cmne..duit Amy rm500 tuh ble ada dlm purse aq..and teslians smua cam tuduh aq yg amek duit dy..smua bpaling muka ngan aq..ya Allah..besarnya ujian kali ini..semua tk prcaya ckp aq..xda org nk wat assignments ngan aq..

Aq dbicarakan oleh pihak UPSI~~aq heran knapa pihak UPSI langsung tk siasat bnda2 ne..dorg ble main tduh je aq yg curi duit Amy tuh..aq tewas dgn pbicaraan tuh..aq dfitnah..dianiayai…Ya Allah~`
Malam tuh..aq g bilik Atmam..nk tny pasal assignment CALL..dy tk tgk aq langsung pown..dy tk bgi masok pown bilik die..then..aq kuatkn semngat g bilik Mastura..cuz dia pair aq tuk literature…aq nk tny pasal poem analysis tuh..die tk jwab pown soalan aq..aq cm nk nanges da tyme ne..hanya Allah je dpt pham prasaan aq tyme ne..

Akhirnya..aq decide..aq nak blek Sabah..ngan pemly tchenta..yg sntiasa prcaya aq..yg sntiasa stand by me..aq decide nk smbung study kt UMS..esoknya..aq jumpa ngan member tsyang aq..Fara..J..& Faezah..dorg byk kali pujuk tkyah blek Sabah..aq bkn takut ngan tuduhan ne..aq Cuma tk sgka smua kwan2 aq snggup tuduh aq sesuka hati..

Tyme tuh ktorg tgh dinner..esok aq dah nk blek Sabah..Fara..J…n Faezah dinner buat kali terakhir ngan aq..aq dah nanges2 da..tk tahan ngan dugaan ne..Ya Allah…Kau kuatkanlah semangatku~~tgh dinner tuh..tserempak ngan Adam…Fitri..Hafiz..Pak Din n Tamrin…Fitri sgt2 la kejam..die ble je ckp....nasib baik ada member2 kesygan aq ne..terima kasih wahai sahabat…

Malam tuh..tgh packing barang..zati sms aq..
zati: assalamualaikum sheila..
sheila: waalaikumsalam
zati: sy dgr uawk nk blek sabah esok..nk tuko university..kesian ngan awk..
sheila: ye..nk blek da..smua tk prcya sy..
zati: xpe2..smua dugaan
sheila: awk prcaya sy kn zati..thanks ye..
zati: tk..sbnrnya.sy sms ne..nk ucap slmat tggal kt awk..
sheila..assalamualaikum...

aq sungguh tkilan dgn zati..namun..aq pasrah..aq mmg tk sesuai d cni..aq harus pulang..

Sekali lagi..brita yg agak mgejutkn aq..rupa2nya..Amy yg buat smua bnda tuh..dy yg sngaja kenakn aq..aq sndri tak tau apa sbbnya..to Amy..kalo aq ada wat slah silap..a minta maaf sgt2..tkpela..smua ne dah tkdir..

Tapi..aq tetap with my decision..Esoknya..aq ucapkn slmat tggal kpd KHAR~~UPSI..aq dah nk blek ke tmpat asal aq..Sabah Negeri di Bawah Bayu…kmbali ngan pemly aq…mama aq..daddy aq..my brothers..sisters…aq akan kuat..

Then…ring ding dong..ring ding dong…ding ding ding…
OMG~~its 11:00 a.m..class literature kul 1ptg ne…waaa…lmbat suda..Astagfirullah~~apa aq mimpi ne?ya Allah~~~~nasib baik mimpi…ish3

p/s: lain kali baca doa n cuci kaki sblum tdo ye kengkawan..nnt dpt mimpi cmne…nguahahahahaa…weee~~`
AWAK YG CUTE, SILA LAH LIKE =)

Friday, January 22, 2010

why??



why??
why am i having same dream again & again?
why?
why?
does it have any connection with me?
i don't think so..
lalalala
mimpi just mainan tidur ye..
weee~~

p/s: da jd tk betul..byk gile assignments~~
AWAK YG CUTE, SILA LAH LIKE =)

THE DEMON LOVER

Author Unknown

"Oh, where have you been, my long, long love,
this seven years and more?"
"Oh, I've come to seek my former vows
Ye granted me before."
"Oh, do not speak of your former vows,
For they will breed sad strife;
Oh, do not speak of your former vows,
For I have become a wife."
He turned him right and round about,,
And the tear blinded his ee:
"I would never have trodden on this ground
If it had not been for thee."
"If I was to leave my husband dear,
And my two babes also,
Oh, what have you to take me to,
If with you I should go?"
"I have seven ships upon the sea---
The eighth brought me to land---
With four-and-twenty bold mariners,
And music on every hand."
She has taken up her two little babes,
Kissed them on cheek and chin:
"Oh, fare ye well, my own two babes,
For I'll never see you again."
She set her foot upon the ship---
No mariners could she behold;
But the sails were of the teffeta,
And the masts of the beaten gold.
She had not sailed a league, a league,
A league but barely three,
When dismal grew his countenance,
And drumlie grew his ee.
They had not sailed a league, a league,
A league but barely three,
Until she espied his cloven foot,
And she wept right bitterly.
"Oh, hold your tongue of your weeping," said he,
"Of your weeping now let me be;
I will show you how the lilies grow
On the banks of Italy."
"Oh, what hills are yon, yon pleasant hills,
That the sun shines sweetly on?"
"Oh, yon are the hills of heaven," he said,,
"Where you will never win."
"Oh, whaten a mountain is yon," she said,
"So dreary with frost and snow?"
"Oh, yon is the mountain of hell," he cried,
"Where you and I will go."
He struck the top-mast with his hand,
The fore-mast with his knee;
And he broke that gallant ship in twain,
And sank her in the sea.
AWAK YG CUTE, SILA LAH LIKE =)

Family~~~



assalamualaikum..nak share something yg sangat2 menyentuh hati~~nak dijadikan crita..ari isnin lalu..me,j,n fara nak g makan pizza..yummy2~~sedap~~hahah~~then we kept waiting for the bus nak blek kolej..almost an hour..fuh..then, suddenly..dtgla seorang pakcik..dlm lingkungan 50an..maybe..he then suddenly..

pakcik: assalamualaikum nak..pakcik nk tny sumtin..ade tk anak ternampak anak pakcik ne(smbil menunjukkn gmbar anakny)..anak pakcik ne da hilang 3 bulan da..pakcik sekeluarga da cri dy kt bnyak tmpat da..dy ilang kt Kuala Terengganu..

ktorang seriously tk pernah nmpk anak pakcik tuh..yg sgt2 myentuh hati..just imagine..da 3 bulan anak uncle tuh ilang..but they keep on searching for him..somemore..for ur info..anak pakcik tuh OKU..lagi..they came from Kuala Terengganu..smpai Tanjong Malim Perak..i almost cry tgk kesungguhan pakcik tuh n family..

im just wondering..sekarang..nak cari parents mcm tuh..rsany, smua parents mmg cmtu.but we as their child..susah sgt nak hargai ibu bapa..banyk kes yg kita dgr da skang..a son killed his mother only for rm4..i also have read news about daughter killed her biological mum cuz kena hasut ngan her stepmum..aduyai~

appreciate our parents guys~..ada org still nk jga parents dorg..tp Allah lebih syg mereka..kita yg msh dberikan peluang..do appreciate them..take care of them as they raise us perfectly until now..


p/s: aq buat post ne cuz baru dpt call dr my mum...waa...miss my mum~~~
AWAK YG CUTE, SILA LAH LIKE =)

Alhamdulillah~~




my kakak getting better~~
she's fine now..
thanks friends for all ur pray...
thanks so much~~
thanks for ur support~~
really appreciate it



with love,
sheila~~
AWAK YG CUTE, SILA LAH LIKE =)

Wednesday, January 13, 2010

i'm tired


tired.............................
i don't have the courage..................
don't have the strength...............
AWAK YG CUTE, SILA LAH LIKE =)

I just don't have the strength~~



no wonder i felt extremely happy yesterday..ketawa ja..rupa2ny Allah nk uji aq..ive got phone call from my mum and she told me that my kakak kena tahan kt wad..im so shocked!..cuz of demam denggi..i almost faint when i heard that news.Ya Allah...hope she will be fine soon..xda mood nk wt assignment..kept thinking bout my kakak..Thanks friends for all ur support..Thanks J..Fara..Faezah..Fatien..Kak Sof..Shenn..Memy..Chak..Lyn..Myn..Feyza..Kak Lok..Mizah..Nasma..Lynder..and others..really appreciate it..Crying and crying and crying..i do..i do..i do...really need ur support friends~~please help me..for now,i just don't have the strength~~
AWAK YG CUTE, SILA LAH LIKE =)

Sunday, January 10, 2010

~KHAR jammin~

nak crita jugak ne..hehehe...last saturday was my first day jammin with KHAR band..ngeh3..they were playing many songs..muse song.acab..but the one that i sang with the band was Revolusi by bunkface..weee~~ngeh3..tanks to abg azzahairi and his friends..nnt ktorg dtg join lgi yer...hahaahahah~~~





cek2 sound..nguahahahah~~
AWAK YG CUTE, SILA LAH LIKE =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...