Wednesday, May 1, 2013

Dengan lafaz Bismillahirrahmanirrahim.

Assalamualaikum w.b.t & hello everyone!
it's MAY!!!!
yeay. should i Yeahh about this? really?
sebenarnya MAY means,
another 4 minggu di sini.



which means,
another 4 minggu yang bakal bergelumang dengan thesis.
(ayat bergelumang tak tahan tuh =P)
which means,
4 minggu lagi di UPSI. sedih. katanya.
lepas ne semua dah susah nak jumpa.
mungkin in sha Allah time konvo.
semoga ada peluang lagi.in sha Allah.

hari ini.
MAY. hari pekerja katanya.
buat aku yang masih seorang mahasiswi..gitewwww
tiada istilah hari pekerja.
belum lagi katanya.

untuk semua yang bekerja,
SELAMAT HARI PEKERJA uoolsss!
panjang meleret mukadimah.

heeee.sebenarnya nak cerita.
Bismillahirrahmanirrahim.
1 May arini, mesti masing-masing ada cerita yang berbeza kan? mungkin si Polan tidur satu hari.
katanya hari pekerja.
mungkin si Ugou tengah main game 1 hari.
katanya cuti.
atau mungkin si Melati buat assignments.
katanya kena submit next week.

itu cerita mereka. aku?
1 May.
bangun macam biasa. buat assignments macam biasa. sebab katanya too many works need to settle down this week.
next week submit katanya.
eh sama macam Melati punya cerita lah?

sebab terlalu focus buat kerja. sebab hp di biar merata-merata.
sebab hanya online 24-7.
dia tak sedar. ada panggilan dari si budak.
itu cerita petang tadi.

malam.
baru dapat tahu. si budak call sebab nak beritahu.
Allah telah jemput ayah kawan si budak kembali ke rahmatullah.
Allah.
Inna lillahi wa inna ilaihi raji'un.



buat si budak,
Haslinah Halim,
Takziah buat has sekeluarga.
Sabar banyak-banyak has. Semua yang jadi sudah takdir Allah. Semoga terus tabah dengan ujian ne.
Semoga beliau dicucuri rahmat dan ditempatkan dalam kalangan orang-orang yang beriman.

buat has lagi,
be strong.
harus kuat dengan semua ini. mungkin susah mulanya. jangan risau sebab Allah tahu kamu kuat.
Allah sayang orang yang sabar dan kuat kan?
be strong budak!

Allah sentiasa bersama kita, selalu.
dan selamanya.

buat kamu dan kamu,
saya meminta jasa baik kalian yang membaca,
dengan seikhlas hati..mohon titipkan Al-Fatihah buat ayah kawan saya.


AL-FATIHAH.


Terima kasih kalian
Fi Hifzillah.
semuanya.


AWAK YG CUTE, SILA LAH LIKE =)

2 Orang Cute Makan Karipap:

Cheek Eyka said...

Al Fatihah.. Amin.. :(

zulhilmi tempoyak said...

Inna lillahi wa inna ilaihi raji'un.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...