Thursday, September 1, 2011

Perlu Ke HARI RAYA?

Salam & Hey Dunia~
cik sheila nak berdongeng ag ne..layan jela ea..HAHA~ pagi2 pon sebok nak berdongeng
ne sebab da rindu sangat kat blog..lama kot xupdate..bz ngan preparation raya


*motip gambar: x diketahui.sekian*


cite dongeng kali ne...PERLU KE HARI RAYA?
entri yg nak makan selipar jepun cap korea Pak Jonggos..huhu
seperti yg kita tahu kan..Hari Raya Aidilfitri disambut pd 1 Syawal..yela..xkan 1 Ramadhan lak..=p
yela..pas da sebulan berpuasa di bulan Ramadhan..seeloknya kita menyambut Syawal dgn gembira sebagai tanda kesyukuran & kemenangan

tapi pena pikir x...betul x cara kita sambut Hari Raya Aidilfitri ne?
yes!
sinonim la hari raya dikaitkan dgn aktiviti berziarah sanak saudara..dapat duit raya
amalan berziarah mmg bertepatan dgn suruhan agama Islam sendiri
time raya cmnelah..kita dapat jumpa ahli keluarga yg lain...selain dpt mengeratkan ag sillahturahim sesama insan

* yg ne suma org suka.=)*


heee...jgn lupa gak..main mercun main gak...
tapi solat sunat raya jngan lupa ea? =)
sesungguhnya Hari Raya Aidilfitri disambut dengan membesarkan Allah.SWT...sebab tulah ada takbir raya menjelang raya ne..takbir ne lah yg menjadi ikrar kita...sebab semua kita sebagai umat ISLAM berikrar,

Tidak ada Tuhan yang sebenar melainkan Allah. Dan kami tidak sembah melainkan dia dengan penuh ikhlas, bagi Allah sahaja agama, meskipun dibenci oleh orang-orang kafir. Tidak ada Tuhan yang sebenar melainkan Allah dengan keesaanNya. Benarlah janjiNya memberi pertolongan kepada hambaNya dan memberikan kemuliaan serta kemenangan kepada tenteraNya dan membinasakan tentera Ahzab dengan keesaanNya

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI

p/s: penat wat open house pastuh dok berdongeng cni.k bye!


AWAK YG CUTE, SILA LAH LIKE =)

7 Orang Cute Makan Karipap:

::budak:: said...

selamat hari raya maaf zahir n batin..raya perlu janji tak langgar syariat :) hehe

KAMIHIDUP said...

KAMI kembali, hiyargh! Selamat hari raya, maaf zahir dan batin dari KAMI. :)

Fadzmie Mohamad said...

Raya itu perlu. Tanda kemenangan kita melawan nafsu selama sebulan sebelum tu. Haha.

Btw, Selamat Hari Raya! ^^

Vna Sandhu said...

hi there..singgah kembali dr segmen AA Perancis

selamat hari raya :-)

Vna Sandhu said...

hi there..singgah kembali dr segmen AA Perancis

selamat hari raya :-)

Lia Lomi said...

raya tu perlu cuma jangan berlebihan..

Seindah Lavender79 said...

watsapp guys !
do you want to earn some money with just one click and register for free ??
earn $$$$ usd !!
click and get money !!
you do not have to pay anythings,, its free guys !!!
indeed --- your dont loss anythings !!

click this link and register...LETS TRY !
http://myinvitepay.com/?ref=234073

*:x lovestruck

** nice blog...raya2

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...