Sunday, July 10, 2011

Jangan Pernah Bahagia Atas Penderitaan Orang Lain


Salam & Hey Dunia !
mari bercerita dongeng ag..lalalala
dapat idea pasal entri ne dari status fb coursemate si pemilik belog
jom merapu pasal isu bahagia2 ne...sgt sensitif kan?kan? kan?
ye ye ye~ sile layan sheila berdongeng~

i bet all of us pena dengar pasal "BAHAGIA ATAS DERITA ORANG LAIN"
okeyh..tuh tajuk kite =p
ever encounter this situation ?
kenapa ade orang leh senyum bahagia & live well bila ade orang lain yg sakit & menderita sebab dia?
mengapa still ade orang butakan mata & pekakkan telinga sebab orang lain susah sebab die?
boleh tolong jawab tak?

xpaham ea? meh sini nak clarify sikit citer dongeng ne
just imagine this situation...imagine je...xsuru wat pon k =)
when u broke someone's heart..
bila anda lukakan ati orang yg sygkan anda..
then..
u can simply enjoy your life seems like nothing is wrong
kejam ke tak?




yes! maybe some of us akan cakap..
"yang lepas tuh, dahla...jangan dikenang ag..move on!"
sgt setuju dgn statement ne
memangla benda da lepas..kalo pkir pon bukan dapat hadiah kan
tapi untuk si encik/cik tukang pematah hati
amek la masa sikit...
seminit je...
tolong pikirkan perasaan orang yang anda patahkan hati tuh
eh.betul ke ayat ne? =p

tarik nafas comey2..
amek masa seminit ...lama pon xpe...dialu-alukan
ce pkir...ce pkir...
orang yg awak patahkan ati tuh...manusia biasa gak
ade mata, ade idung, ade tangan, kaki...
ce imagine...awak yg patah hati..awak yg susah...awak yg derita..
awak rse pe?
si pemilik belog ne nak mintak encik/cik pematah hati...
tolongla pikirkan jap pasal mereka2 itu

at least...
mintak maaf la untuk apa yg da jadi tuh..
itu yang paling senang anda leh buat..
walaupun benda tuh kecik tuk anda..
tapi untuk yang anda patahkan ati, sangat besar nilainya =)
kalo masih leh diselamatkan ag, berbaik2lah sesama manusia...
doakan yg terbaik untuk semua

Ketahuilah...
mereka yang bahagia di atas penderitaan orang lain xkan pena bahagia selama-lamanya..
what goes around comes around...
remember?
it's the price u have to pay for it..
harga sebuah kebahagiaan..
xkan pena mampu dibeli dengan melukakan ati orang lain



MINTAK MAAF SEIKHLAS YANG MUNGKIN DARI LUBUK HATI ANDA

~with love, Sheila~

AWAK YG CUTE, SILA LAH LIKE =)

9 Orang Cute Makan Karipap:

Far8 budak baik said...

hahahahaha...
weh weh ayat kau macam
pernah patah hati je...
takpe takpe...
past is past..
hahahahaha =p=p
takpe2..satu pergi 5 dtg..agaga

Bila Ku Kata Cinta... said...

ai..slm kenai...hehe....

KAMIHIDUP said...

biarlah bahagia itu datang dengan seikhlas yang mungkin. :)

sweet nisa said...

kalau kita dah pasti yang org yg menderita tu juga bahagia, baru lah boleh bahagia juga. =)

Miss SheiLa said...

far8; wot wot...xdela patah ati pon...sje je ne...bnde jdi kt org yg aq kenal...btw, ko ada suda kn sma sy..=p xptah ati da

bila ku kata cinta ; salam kenal jgk =)

kamihidup; setuju !=)

nisa; saling bahagia kn babe =)

SheNn said...

Aku terase der ~ hehehe

I do I need Iman said...

benci kalau dah tahu slah buat doonnow!

Miss SheiLa said...

shenn: huk3...entri sja2 bah ne..hehehehe

i do i need iman: benci kn? heeeeee~

dayah aziz said...

xde bahgia atas derita org lain;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...