Monday, July 18, 2011

Mengapa susah MEMAAFKAN ???



Salam & Hey Dunia..
mintak maaf wahai blog yang cute..walaupun owner xcute kn..
agak merendah diri di situ..hik3~

MAAF! MAAF! MAAF!
SORRY! SORRY! SORRY!
抱歉 ! 抱歉 !
Mianhae! Mianhae! Mianhae!

susah ke memaafkan seseorang? susah sangat ke kemaafan itu diberikan?
well, maybe some of us akan cakap..it will depends on the situation..
tengok keadaan cmne..pe kesalahan yang da orang tuh wat..cmtuh ea?
mungkin orang yang berhati jeli senang je memaafkan orang kan..
xkira pe salah orang tuh..die leh je maafkan

cmne ngan orang yang hati rock & roll ne?
mesti susah..sangat susah..xsemestinya hati orang rock & roll ne payah nak maafkan orang..
maybe orang yg wat salah tuh da wat kesalahan dan kesilapan yang sangat2 melampau a.k.a keterlaluan...tapi tah la~

tak semua yang berhati jeli tuh dapat memaafkan orang ngan mudah
&
tak semua yang berhati rock & roll payah memaafkan orang
semua bergantung kepada situasi...
memaafkan seseorang sememangnya mudah andai hati lembut cam puding karamel kan?


si pemilik belog lak...
memang mudah memaafkan orang...kalo kesalahan & kesilapan yg biasa..
tapi...
andai....kesalahan yang sangat2 mencucuk jantung & usus..hehehe
sangat susah untuk memaafkan..
it would rather take some time..
agak lama masa yg diperlukan..

memaafkan memang jalan yang paling terbaik...walau apa pun situasi..
tapi mudah ke memaafkan?
sebaik-baiknya...cuba untuk memaafkan..
walaupun susah..
insyaAllah...
try sedaya upaya..

ketahuilah..
"ANDAI KITA SELALU MEMAAFKAN ORANG, ALLAH JUGA AKAN MEMAAFKAN KITA"

p/s: sedang cuba untuk memaafkan seseorang..moga diberi kekuatan~




AWAK YG CUTE, SILA LAH LIKE =)

4 Orang Cute Makan Karipap:

I do I need Iman said...

hrap awk dpt maafkn org tue .;)
sbb nbi pon maafkn umtnya .

Miss SheiLa said...

insyaAllah...mogaa d beri kekuatan..thanks dear =))

mr_mrs mikko said...

aku suka part smua bahas ko kasi masuk maaf maaf..

tebayang kunu aku ko ckp..kikiki...
kalo bab kasi maaf org ni bknla susah kalo aku..
take it easy sja bhaa... hihi..
sbb kalo mo bmusuh ja sma org,
last2 kita jg yg nda sng duduk,
jumpa itu, nda mo, jumpa ini nda mo..
last2 ati sndiri nda tenang..

waaaa.. beceramah tiba2. kikiki

Miss SheiLa said...

mr mrs miko: hahahhaah~xbleh blah kan aku..heeheheh

memang memaafkan senang babe...aq ngah blaja ne...naseb la die aq xnk maafkan..kejam kn? hahah~~memain jela~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...