Sunday, July 24, 2011

Ya Allah Ya Tuhanku..Lembutkanlah Hatinya


Salam & Hey Dunia !
semalam rase cam nak baling bom je kat orang2 yg keras hati..hahah~agak kejam di situ
sabo sheila sabo...=))

WARNING!
sebelum entri ne menjadi lagi ganas...kita minum dulu! hihi
okeyh..nak tnye wahai readers yg comey2 sekalian..pena xjumpa orang yang sangat sangat sangat sangat sangat sangat keras kelapa? eh silap...yang KERAS KEPALA?
keras kepala tahap dewa punye..bukan calang2 tau?
yg memang xmakan nasihat~xmakan teguran...adeh!
pena jumpe x?

seriously, si pemilik belog bkn seorang yg mudah give up...kalo ade bjuta2 alternatif tuk lembutkan ati orang cmne...mesti die wat sume...tapi..seyes! kali ne rse cam da give up..huwaaaa! nak watpe ag totally blur~tuh yang rasa cam nak baling bom kat orang tuh..hik3~agak 18SG di situ =p


kalo diri comey ne da xsabo..dah lame wat hal cam toyol kat atas ne..=p


Allah kadang2 uji kita...untuk tau sejauh mana kita yakin & percaya ngan Dia..but, i bet ramai gak yang hampir tewas dalam battle ne..cewaaahhh ayat..tapi si pemilik belog xnak sama skali jadi cmtuh...walaupun kadang2 nak give up sebab agak susah tuk melembutkan kepala orang yg da keras cam batu belah batu bertangkup ne..aihhh
betul ke ayat ne? HAHAHAHA~

Yes!
DOA, USAHA & TAWAKAL adalah jalan yang paling terbaik...
sesungguhnya Allah S.W.T Maha Mengetahui segala kejadian...teruskan berdoa & tetap berdoa padaNya...si pemilik belog xpena putus berdoa agar hati orang itu akan lembut 1 ari nanti..
agar orang itu kembali pada keadaan yang sebelumnya...
agar dia sedar sebelum terlambat..
agar dia tahu ada yang menyayanginya...
sedih 3 saat~


da abes 3 saat...
untuk kamu kamu & kamu yang dalam situasi sama ngan si pemilik belog...jom sama2 kita sabar & redha ngan ujian Allah ne...
sesungguhnya..


Kadang kala Allah hilangkan mentari
Kemudian Dia datangkan pula guruh
Puas kita menangis mana matahari
Rupanya Allah nak kurniakan pelangi yang indah...


ketahuilah Allah S.W.T hanya menguji hambaNya yang Dia sayangi

p/s: dear hati, bersabarlah...sesungguhnya Allah Maha Mengetahui


AWAK YG CUTE, SILA LAH LIKE =)

8 Orang Cute Makan Karipap:

Pendamba Mawar said...

sabar..sabar sabar..itu kunci untuk segalanya..kuatkan smngat diri awak

Faiz said...

bersabar dgn tabahnya kan lebih baik..=)

al_hakim said...

sape la tu kan..hehe

.M.E.A.S.M.Y.S.E.L.F. said...

sabar sayang~ :)

Miss SheiLa said...

abg pndamba mawar : insyaAllah =))

faiz: semestinya...semoga dberi kekuatan

hakim : sape tah...awak kot..hihih =p

amalina : i will babe

I do I need Iman said...

insyllh everythg will be okayh my dear ;)
kuatkan smgt tue.

jmput k;p

http://mawarkuwada.blogspot.com/2011/07/saat-saat-yang-terakhir-ff.html

C i k P i p i T e m b a m said...

sabar ye comey ku syg . nak tak bom atom ? kakakaka xD

Miss SheiLa said...

mawar: today is better than yesterday..suka tuh...

thanks =) insyaAllah ada hikmah kn ? heeee

cik myra yg comey: ngah sabo je babe..kalo x...mmg da lme order bom atom ngan u..=p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...