Sunday, August 21, 2011

AKu Tidak Sempurna !



apa guna jadi LELAKI KACAK
kalau baca Al-Quran pon merangkak-rangkak

apa guna jadi PEREMPUAN CANTIK
kalau pukul 12 tengah hari pon xcelik-celik

apa guna BESAR PANJANG
kalau fardhu ain asas pon lintang-pukang

apa guna ALLAH bagi hidayah
kalau nak SOLAT pon payah

apa guna jadi MANUSIA
kalau hidup sia-sia

apa guna HARTA MELIMPAH
kalau nak hulur pun susah

apa guna PANGKAT BESAR
kubur dah dekat pun masih x sedar-sedar


ketahuilah wahai teman-teman sekalian..siapa pun kita..kita semua sama rata di sisi ALLAH S.W.T

p/s: aku tidak sempurna =.=

AWAK YG CUTE, SILA LAH LIKE =)

10 Orang Cute Makan Karipap:

AesyaZealous said...

yeahhh tu diaaa

Urzain Hussain said...

tiada yang sempurna di muka bumi ini..:)

syAzAnA said...

we are ni perfect kannn? oleh tu, jom sesama ubah diri. ^^


Macam ni ke seorang pemimpin? iskk!

fiq. said...

wah, cantik nasihat ni =]

Fadzmie Mohamad said...

'Apa guna jadi dewasa, kalau berfikir untuk diri sendiri pun malas.'

Hehe. Buli kasi masuk juga ka ni ayat? Haha.

Kancil 8349 said...

mendalam ayatnya...

kalau yang terasa nie, mesti malu tahap gaban...itu bagus kalau malu...

apapun, terima kasih kerana post entri ini...sekurang2nya menyedarkan saya dan reader yang lain...

Miss SheiLa said...

@AesyaZealous hihihi

Miss SheiLa said...

@Urzain Hussain melainkan Allah SWT =)

Miss SheiLa said...

@fiq. Mekaseh3

Miss SheiLa said...

@Fadzmie Mohamad hihi....bulih bah kalo ko =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...